ПУМБ досяг попередньої угоди про купівлю АТ «Ідея Банк»
22 листопада 2021

Раді повідомити, що наш банк досяг домовленості щодо ключових умов придбання 100% акцій АТ «Ідея Банк» з польською фінансовою групою Getin Holding S.A.

Сторони планують завершити угоду до кінця I кварталу 2022 р., після отримання необхідних дозволів Національного банку України та Антимонопольного комітету.

Придбання АТ «Ідея Банк» сприяє побудові ефективної та масштабованої банківської моделі з фокусом на розвиток роздрібного бізнесу, а також корпоративного бізнесу в малому та мікро-сегменті та повністю відповідає стратегії розвитку ПУМБ.

«Наша мета – синергія найсильніших сторін двох банків. З одного боку, це надійність ПУМБ, підтверджена результатами стрес-тестування НБУ, якість сервісу та експертиза у роботі з високоприбутковими сегментами ринку. З іншого боку, високий рівень компетенції Ідея Банку в роздрібному кредитуванні, сформована ресурсна база, досвід розробки власної цифрової платформи О.Банк», – прокоментував Сергій Черненко, Голова Правління ПУМБ.

Після завершення операції АТ «Ідея Банк» увійде до складу Банківської групи ПАТ «ПУМБ» як окрема юридична структура без кадрових ротацій і продовжить обслуговувати клієнтів під брендом Ідея Банк у звичайному режимі.

«Процес інтеграції проходитиме поетапно і буде максимально комфортним для наших клієнтів, партнерів та працівників. На даному

 етапі в зоні нашої уваги – стабільність інфраструктури обох банків, стабільність роботи команди Ідея Банку, а також подальший розвиток діджитал-каналів банків та надання якісного та надійного сервісу клієнтам», – доповнив Сергій Черненко.

Ідея Банк (раніше – Плюс Банк) заснований у 1989 році. Єдиним його акціонером є фінансова група Getin Holding SA (Польща). За даними Нацбанку України, на 1 вересня 2021 року за розміром загальних активів (5.6 млрд грн) Ідея Банк посідає 16 місце серед 71 чинних банків. Банк обслуговує понад 400 тис. приватних клієнтів. www.ideabank.ua

Приєднуйтесь до нас у linkedin

linkedIn

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+