The Big Bank Theory – пошук формул подальшого успіху Agile в ПУМБ
21 жовтня 2021

13 жовтня відбулася зустріч трайбів-фронтранерів, де більше 200 учасників обговорили, як пройшли місяці з моменту запуску перших двох трайбів. Колеги поділилися уроками, досвідом, емоціями та, звісно, досягненнями. У кожного була можливість отримати відповіді на запитання, і разом учасники команд знайшли свої формули успіху для подальшої злагодженої роботи. Дивіться надихаюче відео та читайте коментарі керівників.

Читайте детальні враження керівників про те, чим для них були місяці роботи в Agile, що їх драйвило та надихало, якими досягненнями команд вони пишаються та що допоможе трайбам активно рухатись далі.

Себастіан Рубай, Заступник Голови Правління, зазначив: 

«Ці 8 місяців були яскравими, драйвовими та з великою дозою челенджу (виклику). Просто всі речі, навіть маленькі, здавались спочатку дрібними, але потім потрібно було багато енергії, щоб побороти перешкоди, які траплялися на шляху. Це як підйом на високу гору, на яку підіймаєшся і не знаєш, що буде за поворотом. Ти йдеш з надією, що дійдеш до вершини. Ми десь на половині цієї гори і йдемо далі!

Усі ці місяці мене надихала енергія, яку я бачив у людях навколо. Коли вони долали всі проблеми, відчували драйв, брали відповідальність і усвідомлювали силу своїх рішень.

Я пишаюся зміцненням команди. Я бачу, наскільки люди виросли, наскільки здобули впевненість у собі, опанували методологічні інструменти та особисті якості для ефективної роботи з командами, наскільки вони готові брати відповідальність і давати результат. Колеги змінилися і продовжують змінюватися щодня, з кожним днем вони ростуть. Я хочу, щоб цей розвиток тривав, щоб ми дійшли до того рівня, коли я зможу виконувати тільки роль підтримки, коуча або ментора для них.

Формула успіху, яка допоможе людям бути успішними і драйвити далі на шляху нашого розвитку – це розуміти клієнта, розуміти його проблеми і впроваджувати рішення, які потрібні клієнту і принесуть користь як клієнту, так і нашій організації». 

Дмитро Дудник, Tribe Lead, Products Tribe, прокоментував: 

«Місяці роботи в Agile були драйвовими, часом ставало страшно і важко, це був челендж, який потім переріс в певний фан. Всі ці зміни надихали і рухали. Команду драйвили самі зміни, можливість змінитися, стати швидшими, бути лідерами, сьогодні й завтра бути кращими, ніж учора. 

Якщо говорити про Product Tribe (це близько 150 людей) – це  згуртована команда, яка знає, чому вони тут і що ми від неї хочемо. З точки зору результату, від кварталу до кварталу ми робимо більше, ми робимо швидше, ми більше тестуємо, ми більше пілотуємо – це все те, чого раніше не було. Так, є ще зони розвитку, але ми з ними впораємося.

Низка проєктів зараз на етапі пілотів, але пілоти переходитимуть в roll out і все більше клієнтів будуть відчувати на собі результати наших змін.

Формула нашого спільного успіху така: пробувати, не боятися експериментувати плюс довіряти і працювати РАЗОМ».   

Михайло Сергієнко, Tribe Lead, Digital Tribe, підсумував: 

«Ці 9 місяців я пережив складно, але цікаво та драйвово. Реально я не очікував, коли пірнав у цю тему, що буде дійсно складно, тому що ми працювали с ТОП-консультантами McKinsey, колеги задавали дуже високий темп, доводилось щоденну роботу business as usual поєднувати з  таким самим об'ємом роботи щодо трансформації, тому це реально було викликом – як спланувати свій день так, щоб встигнути все. 

Мене надихали ті цілі, які ми перед собою ставили і ті кращі практики, з якими до нас прийшли консультанти. Вони показали приклади тих організацій, які на сьогоднішній день прийнято вважати крутими, які рухаються в digital-трансформаціях, пройшли вже свій шлях і отримали крутий результат. У нас теж стратегічна мета (недивлячись на те, що ми залишаємося в фізиці) – бути набагато сильнішими в digital, тому Agile був цікавим, і варіантів не спробувати не було. 

Зараз ми розуміємо, куди хочемо прийти, як маємо виглядати стратегічно, щоб бути або номером 1, або в ТОП-3 найкрутіших гравців на банківському ринку України. Для цього потрібно ще багато чого зробити.

Наразі я, в першу чергу пишаюся не тим, що ми зробили в плані розробки, а людьми і тим, як команда зустріла ці зміни. У нас були побоювання, що при таких глобальних змінах, перше, що у людей виникає, – це відторгнення і неприйняття. Звичайно, не без цього, але спасибі команді, що велика частина людей, не дивлячись на складність, намагалася зробити свій вклад в те, щоб цілі трансформації були досягнуті. Ми не перший день працюємо і певний шлях вже пройшли, і колеги бачать ефект від того, що вони роблять. Учасники Digital Tribeі розуміють, що працюючи по-іншому, по-новому, можна досягти більше і отримати більше позитивного зворотного зв'язку від клієнтів, більше ефекту і визнання того, що вони віддають на ринок.

Як на мене, формула успіху – це люди, їхня згуртованість і розуміння того, куди ми йдемо, розуміння всієї команди цілей не тільки трайбу, а цілей компанії, куди ми хочемо прийти. Дякую всім! Became digital – stay human!»

 

Приєднуйтесь до нас у linkedin

linkedIn

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+