ПУМБ в ТОП-15 найкращих роботодавців України за версією Forbes
18 січня 2021


Наш банк розпочав рік, потрапивши на шпальти журналу Forbes як краща компанія для працівників. ПУМБ увійшов до незалежного рейтингу Forbes Україна "50 найкращих роботодавців" і посів 13-у сходинку серед найбільших українських компаній усіх сфер.

Відповідний рейтинг був оприлюднений у січневому номері друкованого видання Forbes. Він має на меті допомагати українцям обирати кращих роботодавців та отримувати кращі умови праці. До рейтингу увійшли 150 компаній, які мають оборот понад 4 млрд грн, а кількість їхніх працівників перевищує 1 тис. Ще однією умовою була наявність достатньої кількості незалежних відповідей працівників кожної компанії-учасника для репрезентативної аналітики. Дякуємо всім працівникам, які надали свої відповіді.

Як пише видання, для складання рейтингу було враховано понад 11 000 відповідей. Водночас частка опитаних від кожної компанії в загальній кількості респондентів складає менше 7%. Також для рейтингу використали оцінки експертів ринку праці з різних аспектів та інформацію з відкритих джерел про фінансові дані за 2019 рік.

ПУМБ посів 13 сходинку рейтингу, отримавши 82 бали зі 100 можливих. Серед 10 банків, які боролися за вищі місця рейтингу, ПУМБ зайняв другу позицію. Питома вага факторів визначалася так: 60% підсумкової оцінки отримали з оцінок працівників компаній, 20% – з оцінок експертів ринку праці і 20% – з інших джерел. 

 «У ПУМБ працює майже 8500 співробітників. З початком карантину більшість із них перейшли на дистанційний режим роботи. Повертатися до колишнього розпорядку ми не плануємо. Ймовірно, працівники проводитимуть в офісі тільки половину часу», – розповіла в інтерв'ю Forbes заступник Голови Правління по роботі з персоналом Тетяна Костюченко. 

Вона зазначила, що окремі офіси ПУМБ уже трансформуються. «Ми будемо обладнувати робочі місця у форматі hot desking, коли за співробітником не закріплений конкретний вільний стіл. Буде обладнано більше коворкінгових просторів та zoom-зони. Через епідемію на додачу до медстрахування, що і так входило в соцпакет, банк покриває тестування на CОVID-19 і виплачує значну матеріальну допомогу працівникам, що потрапили в лікарню з тяжким перебігом захворювання», – повідомила виданню Тетяна Костюченко

Банк надає не лише всі соціальні гарантії, передбачені законодавством України, а й проводить навчання, впроваджує ініціативи, направлені на покращення корпоративного клімату та взаємодії. 

У ПУМБ діє майже 50 мотиваційних програм. Серед них і конкурс «Найкращий працівник року», переможців якого банк нагороджує поїздкою за кордон. Найкращі пумбівці їздили в Барселону, Рим, Гонконг. У 2019 році банк інвестував у навчання співробітників понад 29 млн грн, в охорону праці та безпеку – 7,1 млн грн.

У списку найкращих роботодавців країни найбільше банків – 10 та 7 ІТ-компаній. Як зазначають журналісти Forbes, завдяки високій корпоративній культурі та гідній винагороді, працівники банківської та IT галузей частіше задоволені своєю роботою.

«Цей рейтинг дає нам підстави говорити про зростання престижу роботи у фінансовій сфері через зміну шаблонів щодо розпорядку, місця роботи та впровадженням новітніх фінансових технологій в банках. Він промовисто ілюструє, що банківська галузь, як і IT, ставить високу планку для компаній-роботодавців. ПУМБ отримав високу оцінку як великий сучасний роботодавець, але ми хочемо не лише утримати нашу позицію, а стати ще кращим роботодавцем для наших людей. Бо наш банк в базовому трикутнику цілей бізнесу, разом з клієнтом та прибутком, ставить співробітника», – підсумувала Тетяна Костюченко.

Методологія оцінки. Рейтинг складався за 8 критеріями оцінки: лояльність співробітників (25%), рівень винагороди (20%), робоче місце та графік роботи (20%), інформаційна відкритість (10%), наявність і склад соц. пакету (5%), можливості розвитку в компанії (5%), захищеність під час коронакризи (5%) та інші фактори (10%).

Максимальний бал відповідає індексу лояльності до компанії працівників (понад 80%) та середній експертній оцінці претендентів розглядати пропозиції компаній щодо працевлаштування не менше ніж 9.0  за 10-бальною шкалою. 

До уваги бралися дані кожної компанії по чистій середньомісячній винагороді, яка розраховувалась як фонд оплати праці за підсумками 2019 року, скоригований на величину єдиного соціального внеску, податку на доходи фізичних осіб і військового збору, і містить не лише заробітну плату, а також премії та низку інших виплат. Для розрахунку показника, аналітики Forbes використали дані річної звітності за 2019 рік та інформацію від компаній-учасників. 

***

Рейтинг «50 найкращих роботодавців» за версією Forbes є одним із найбільш авторитетних інструментів вимірювання прогресу відносин роботодавців та найманих працівників. Проєкт реалізований спільно з провідним сайтом пошуку роботи Work.ua.

Найбільшу кількість балів (94) набрала українська «дочка» глобального тютюнового гіганта JTI, яка й посіла перше місце в рейтингу. До ТОП-5 увійшли компанії Київстар (93 бали), Procredit Bank (90 балів), а також Kernel та Intellias (по 87 балів). З 50 компаній рейтингу 10 – банки. ПУМБ ввійшов в ТОП-15 кращих українських компаній рейтингу (82 бали). 

Приєднуйтесь до нас у linkedin

linkedIn

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+