Школа LEAN у ПУМБ: 100% практики та вдосконалення процесів банку
21 липня 2021

2020 рік був роком змін не тільки для світу, але й для нашого банку. У середині минулого року ми усвідомили потребу в удосконаленні банківських процесів із метою підвищення цінності продуктів для клієнтів. Ми в ПУМБ створили Процесний офіс у рамках Департаменту управління стратегічними процесами і проєктами. На початку 2021 року створена процесна команда та вже стартували перші LEAN-проєкти. А 20 квітня в ПУМБ стартував перший потік Школи LEAN за програмою LEAN Six Sigma yellow belt.

 

Підхід LEAN був розроблений компанією Toyota та допоміг їй стати одним із провідних автовиробників. Сьогодні LEAN успішно використовують у всьому світі та в різних галузях. З LEAN компанія підвищує ефективність процесів, продуктивність співробітників, оптимізує витрати та усуває недоліки.

Юлія Ніколаєва, директор Департаменту управління стратегічними проєктами і процесами прокоментувала:

«Основна мета процесного офісу — впровадити культуру постійних поліпшень через навчання співробітників LEAN-інструментам, реалізацію проєктів реінжинірингу, менторинг менеджерів процесів і формування обміну досвідом. Тому ми створили програму навчання школи LEAN, яка дозволить нам реалізувати цю амбітну мету. Я дуже вірю в нашу команду, а також у потребу змінювати культуру в бік постійного прагнення кожного співробітника покращувати свої процеси».

Вікторія Мараховська, керівник процесного офісу Департаменту управління стратегічними проєктами і процесами додає:

«Школа LEAN дає можливість навчатися інструментам Lean Six Sigma. Що таке Lean Six Sigma? Це підхід, який об'єднує бережливе виробництво (Lean) та підхід Six Sigma, який визначає ключові цінності та принципи розробки високоякісних продуктів. Принципи Lean допомагають вдосконалювати якість продукту і підвищувати рівень задоволеності клієнтів. Принципи Six Sigma забезпечують високу швидкість процесів та ощадливість. Школа LEAN дає можливість поглянути на свої процеси по-новому, знайти втрати та виявити корінні причини проблем. Вона відмінно підійде як новим співробітникам, які бачать все не «замиленим» оком, так і досвідченим колегам, які знайдуть нові можливості в повсякденних процесах».

Наші співробітники навчаються у Школі LEAN 6 тижнів, протягом яких вони проходять 5 модулів та 10 практичних занять із тренерами команд. Вони отримують знання і досвід практичного застосування інструментів Lean Six Sigma, а також сертифікат Yellow belt LSS. Для ПУМБ – це великий крок до впровадження культури LEAN, посилення співробітників інструментами і навичками, які дають можливість безперервного вдосконалювати себе, свою роботу, процеси і продукти банку.

Заявкою до навчання у школі є кейс-проблема — частина реалізації цілей банку, тож навчання у Школі LEAN — це 100% практики для тих, хто бажає розвиватися та покращувати процеси банку!

Перший потік Школи LEAN у кінці червня закінчив навчання. Учасники поділилися своїми враженнями від навчання:

«Маючи багаторічний досвід роботи в банківській сфері і відвідавши велику кількість тренінгів, іноді здається, що на семінарах ніяких інсайтів для себе вже не відкриєш. У випадку з тренінгом Lean Six Sigma все зовсім інакше. Уже з першого модуля стає зрозуміло, що курс Lean Six Sigma — це не тільки відмінно структурована онлайн-сесія, яка оптимально поєднує в собі теоретичну частину та практичні завдання — це тренінг, який на прикладі вирішення реальних бізнес-завдань дозволяє опанувати ефективні методи та інструменти оптимізації процесів.»

 «Після курсу ще більше повірив у свій проєкт. Дуже дякую всім за можливість стати учасником, здобути нові знання та навички, особливо спасибі Надії, яка дуже класно нас направляла (далеко не найпростішу групу)».

 

«Дуже сподобався формат проведення тренінгу, який дозволяє повністю зануритися новими та корисними методами й інструментами, які допомагають в пошуку відповідей, але й безперервно відбуваються розмірковування над проєктом, пошук вірних рішень, генерація нових ідей. Хочеться відмітити професійну роботу ментора Максима, який максимально зацікавлював у практичному застосуванні того, що ми «нагенерили» в школі».

 «Школа Lean — це на 100% професійні тренери, якісна і збалансована подача матеріалу. Впевнена, що знання, отримані в процесі навчання, стануть фундаментом для побудови ефективних, стандартизованих, швидких, низьковитратних процесів у щоденній роботі.»

 

На початку липня вже стартував другий потік, у якому 41 співробітників у складі 6 команд буде працювати над реальними кейсами. Бажаємо їм гарного старту та крутих результатів!

Приєднуйтесь до нас у linkedin

linkedIn

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+